Εδώ και 15 χρόνια η Ώρα της Γης είναι μια ευκαιρία, για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ώστε να ενώσουμε τις φωνές μας και να στείλουμε όλοι μαζί ένα ξεκάθαρο μήνυμα: θέλουμε ένα μέλλον βιώσιμο για όλους. Θέλουμε έναν κόσμο ασφαλή, όπου ο κάθε άνθρωπος θα έχει ίσες ευκαιρίες να εκπληρώσει τα όνειρά του.
Μόνο ενωμένοι και με μια ισορροπημένη σχέση με τη φύση θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τον κόσμο που οραματιζόμαστε. Για όσα μας ενώνουν, για όσα αξίζουν, ας μετατρέψουμε τη φετινή Ώρα της Γης σε μια αφορμή για να βρεθούμε κοντά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.
Στις 26 Μαρτίου ετοιμάζουμε και μοιραζόμαστε με τους κοντινούς μας ανθρώπους ένα υπέροχο βιώσιμο γεύμα, βασισμένο στη μεσογειακή μας παράδοση.
Στην καθημερινότητά μας, η παρασκευή ενός γεύματος είναι συχνά μια πράξη αγάπης και αλληλεγγύης: από τις συνταγές που η γιαγιά χρησιμοποιεί μόνο σε πολύ ιδιαίτερες οικογενειακές περιπτώσεις, έως τα γεύματα που με μεράκι ετοιμάζουν φορείς και ομάδες πολιτών για να βοηθήσουν συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη.
Η τροφή μας είναι παράλληλα ο ισχυρότερος δεσμός μας με τη φύση. Δυστυχώς, όμως, το σύγχρονο διατροφικό μοντέλο εξαντλεί τον πλανήτη. Ο τρόπος με τον οποίο παράγονται τα τρόφιμα σήμερα είναι η πρωταρχική αιτία για την απώλεια βιοποικιλότητας, ενώ ευθύνεται και για το 1/3 περίπου των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως! Αλλάζοντας απλές καθημερινές μας συνήθειες, μπορούμε να μετατρέψουμε κάθε πιάτο μας σε μια πράξη αγάπης προς τον πλανήτη.
Με έμπνευση από την παράδοσή μας, ο σεφ Γιώργος Τσούλης ετοίμασε για όλους εμάς μια ιδιαίτερη συνταγή. Μια συνταγή που στις 26 Μαρτίου θα μας δώσει την ευκαιρία να έρθουμε κοντά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και ταυτόχρονα να στείλουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα για τη σημασία της βιώσιμης διατροφής. Ας την ανακαλύψουμε μαζί!
https://www.wwf.gr/ti_mporeis_na_kaneis/ekstrateies/earth_hour/
0 Σχόλια