...Για να ακουσετε το ραδιοφωνο μας αν δεν παιζει ο player πατηστε στο RADIO AKOUSMATA WEB RADIO...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime

Ν. Ανδρουλάκης: Το απόρρητο δεν μπορεί να είναι αλά καρτ

Ν. Ανδρουλάκης: Το απόρρητο δεν μπορεί να είναι αλά καρτ
«Το απόρρητο δεν μπορεί να είναι αλα καρτ και να επιστρατεύεται μόνο όταν αφορά την υπόθεση της δικής μου παράνομης παρακολούθησης από την ΕΥΠ ώστε οι εμπλεκόμενοι να μην δώσουν κανένα στοιχείο» υπογραμμίζει σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης που κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Σπυρόπουλου στο πλαίσιο της από 26.7.2022 μηνυτήριας αναφοράς του για την υπόθεση παγίδευσης του τηλεφώνου του με το παράνομο λογισμικό Predator. Όπως αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης: «Από την πρώτη στιγμή επέλεξα τον θεσμικό δρόμο για την αποκάλυψη της αλήθειας, καθώς πρόκειται για θέμα δημοκρατίας, και θα επιμείνω. Όπως έχει φανεί ξεκάθαρα, η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός επιμένουν στη συγκάλυψη. Το απόρρητο δεν μπορεί να είναι αλα καρτ και να επιστρατεύεται μόνο όταν αφορά την υπόθεση της δικής μου παράνομης παρακολούθησης από την ΕΥΠ ώστε οι εμπλεκόμενοι να μην δώσουν κανένα στοιχείο. Είναι ενδεικτικό ότι Διοικητές της ΕΥΠ προηγούμενων περιόδων, που κλήθηκαν στην εξεταστική επιτροπή, δεν οχυρώθηκαν πίσω από το απόρρητο. Μήπως τελικά το απόρρητο χρησιμοποιείται όπως βολεύει τη Νέα Δημοκρατία; Ο κ. Μητσοτάκης μολονότι έχει τη δυνατότητα βάσει του άρθρου 14 παρ. 4 ν. 3649/2008 να άρει το απόρρητο για τους υφισταμένους του, αρνείται να συμβάλει με κάθε τρόπο ώστε να φύγουν οι σκιές. Η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης».

Συνεχίζοντας τον θεσμικό του αγώνα για να διαλευκανθεί η υπόθεση υποκλοπών, ο κ. Ανδρουλάκης αμέσως μετά την προφορική κατάθεσή του κατέθεσε προς τον κ. Εισαγγελέα συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά σε σχέση με την υποκλοπή των τηλεφωνικών συνομιλιών του από την ΕΥΠ, για την κακουργηματική αξιόποινη πράξη της παραβίασης της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών και συναφή αδικήματα, καθώς και για την πλημμεληματική πράξη της παραβίασης του τηλεφωνικού του απορρήτου. Η συμπληρωματική αναφορά του κ. Ανδρουλάκη συνοδεύεται και από ειδικότερα αιτήματα κλήσεως μαρτύρων, κατάσχεσης εγγράφων και διενέργειας μιας σειράς συγκεκριμένων ανακριτικών ενεργειών προς διακρίβωση της αλήθειας. Η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης. ώστε να έρθει επιτέλους στο φως η αλήθεια, που κάποιοι μάται επιχειρούν να κρύψουν. Γιατί στο κράτος Δικαίου μας δεν νοείται η ύπαρξη κρατικών υπηρεσιών που λειτουργούν έξω από τον έλεγχο του νόμου.

Ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ: Ξεχνά τα πεπραγμένα του ως Πρωθυπουργός
Σε «κρεσέντο» υποσχέσεων, παροχών και εξαγγελιών επιδόθηκε από το βήμα της ΔΕΘ και ο Α. Τσίπρας μετά τον Κ. Μητσοτάκη, επιστρέφοντας στις αυταπάτες του προγράμματος «Θεσσαλονίκη» και ξεχνώντας τα πεπραγμένα του ως Πρωθυπουργός. Υποσχέθηκε την προστασία της πρώτης κατοικίας, όταν όχι μόνο δεν είχε ψηφίσει το νόμο Κατσέλη αλλά με την υπογραφή της Κυβέρνησής του παραδόθηκαν στα funds οι δανειολήπτες! Στο πεδίο της ενεργειακής κρίσης, ο κ. Τσίπρας τώρα υπόσχεται εφαρμογή της εξαίρεσης των χωρών της Ιβηρικής Χερσονήσου, όμως αποκρύπτει ότι Ισπανία και Πορτογαλία την πέτυχαν γιατί έχουν χαμηλή εξάρτηση από το φυσικό αέριο, ενώ ο ίδιος μαζί με τον Κ. Μητσοτάκη υλοποίησαν τη στρατηγική επιλογή να αυξηθεί η εξάρτηση της χώρας μας από το εισαγόμενο φυσικό αέριο. Με τη σφραγίδα των κυρίων Μητσοτάκη και Τσίπρα, οι Έλληνες πληρώνουν σήμερα από το πιο ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα στην Ευρώπη! Αναφορικά με την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, οι μνήμες είναι νωπές από την υπερχρέωσή της επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι ανάγκη η χώρα να αποκτήσει στιβαρή σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση για κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική αξιοπρέπεια και Δημοκρατική Ανατροπή του καθεστωτισμού και της αδικίας.

Ενέργεια: Για το ΠΑΣΟΚ οι ΑΠΕ δεν είναι είναι προνόμιο για λίγους
Αντί η Κυβέρνηση να διαφυλάξει το θεμελιώδες δικαίωμα ενεργειακής δημοκρατίας εξασφαλίζοντας την ισότιμη πρόσβαση στον ηλεκτρικό χώρο, στην χώρα μας βλέπουμε πρόσβαση να έχουν μόνο μεγάλες εταιρίες, ενώ η τοπική κοινωνία και οι απλοί πολίτες παραμένουν αποκλεισμένοι. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σκρέκας ανέπτυξε από τη Λάρισα τις θέσεις της Κυβέρνησης για την ενέργεια και τις ΑΠΕ, αλλά παρέλειψε να απαντήσει στα σοβαρά ερωτήματα, όπως ποιες κινήσεις κάνει η Κυβέρνηση για την ένταξη μικρών επενδυτών στο δίκτυο ή πόσα λεφτά έχει προϋπολογίσει να δοθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στη δημιουργία νέου δικτύου. Για το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι το “κλειδί” της Ενεργειακής Δημοκρατίας. Δεν είναι προνόμιο για λίγους, είναι το όπλο επιβίωσης των πολλών. Γι΄αυτό δεν μπορεί να είναι αντικείμενο διαχείρισης, πίσω από κλειστές πόρτες υπουργικών γραφείων. Είναι ανάγκη να διαμορφώνεται με όρους Ενεργειακής Δημοκρατίας, χωρίς να αφήνει κανέναν πίσω στην ενεργειακή φτώχεια και την αναξιοπρέπεια. Περισσότερα ΕΔΩ


Share on Google Plus

About ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΦΡΑΝΤΖΗΣ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου